loading

Hacamat (Kupa) Tedavisi Teknikleri

06-09-2018 11:24    1455

Kupa uygulamalarının çeşitli sınıflamaları vardır. En sık kullanılan sınıflamalardan biri ciltte çizik olup olmamasına göre; yaş kupa uygulaması ve kuru kupa uygulaması vardır.

Yaş kupa uygulaması toplumda bilinen adıyla hacamattır ve cilde çeşitli sayılarda yüzeyel çizikler atılarak kan boşaltılması sağlanır.

Yaş kupa uygulaması;

Kuru kupa uygulamasında vücuttan kan alınmaz, kupanın içindeki hava alınarak cildin bombeleşmesi sağlanır. Kupanın içindeki hava, günümüzde genellikle bir pompa yardımıyla pratik bir şekilde alınmakta ve negatif basınç oluşturulmaktadır.

 

 

 

 

 

Pompa tekniği;

Kupa uygulaması, pompa yardımıyla negatif basınç oluşturulur ve cildin bombeleşmesi sağlanır. Bazen alev, nefes, vida gibi yöntemlerle de kupa içindeki hava alınabilir. Kupa uygulaması, kupanın içindeki hava nefes ile alınmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Alev tekniği;

Kupa uygulaması, alev yardımıyla kupanın içindeki hava alınır. Bazı durumlarda ek uygulamalar yapılır ve yapılan uygulamaya göre de iğneli kupa(akupunktur iğnesi yapılır üzerine kupa kapatılır), herbal kupa, sıcak kupa, manyetik kupa gibi isimler alır.

 

 

 

 

 

İğneli kupa tedavisi;

Kupa uygulama sırasında bazen kupalar uygulama bölgesinde hiç hareket ettirilmez bu sabit kupa uygulamasıdır, bazen de uygulama bölgesinde kupa, düşük bir negatif basınçla hareket ettirilir buna hareketli kupa tedavisi denir.


Etiketler: