loading

Hacamat, kupa uygulaması etkiler mi?

06-09-2018 11:13    884

Vücudumuzdaki tüm metabolik olaylar hücre dediğimiz küçük odacıklarda meydana gelir. Hastalıkların oluşmaması için bu odacıkların beslenmesi ve sonrasında burda biriken artık maddelerin uzaklaştırılması önemlidir. Odacıkların beslenmesi ve sonrasında toksik maddelerin tahliyesi kılcal damarlarla sağlanır. Bu odacıklar, matriks(bağ dokusu) dediğimiz sıvı bir ortamda bulunur. Bu sıvı odacıkların besin ve oksijen ihtiyacını karşılarken, metabolik atıkları ve karbondioksiti lenfatik kılcal damarlar taşır. Sağlıklı bir bedende bu döngü sürekli ve düzenli bir şekilde olur. Kupa uygulaması sırasında oluşturduğumuz negatif basınç ile kılcal damarların duvarında bulunan porlar yani küçük delikler genişleyerek bu alışveriş daha kolay olmaktadır.

Odacıklar (koyu renkli, yuvarlak, şekilli elemanlar yani hücre dediğimiz odacıklar) ve odacıkların bulunduğu bağ dokusu yani matriks görülmekte.

Ciltte oluşturulan çizikler ile deriye has savunma mekanizması aktif hale gelir ve ciltte bulunan serbest sinir uçları uyarılır ve kutenovisseral refleks çarkı(iç organ-deri bağlantısı) devreye sokulur. Kutenovisseral refleks çarkından kısaca bahsedelim.

Cildimizin her noktası daha derinde bulunan organ ve yapılarla iletişim halindedir. Yani iç organlarımızın deride yansıma alanları vardır.

Örneğin karaciğerimizde bir sıkıntı olduğunda onun yansıma alanı olan deride bir takım anormalliklere rastlamak mümkündür. Dolayısıyla bunu tersten düşündüğümüzde cilde yapacağımız uyarılar ile iç organlara ulaşabiliyor, düzenleme ve iyileşme sağlıyabiliyoruz. Hacamat tedavisiyle yaptığımız budur. Akupunktur, nöral terapi, manuel terapi gibi diğer tedaviler de bu iç organ- deri bağlantısını kullanarak hastalıkları tedavi eder.

Bağ dokusu, tüm hücrelerin etrafını saran, besin alışverişinin gerçekleştiği ve toksik maddelerin atıldığı bir alandır. Derinin dermis katmanı, bağ dokusunun en geniş olduğu yerdir. Dermis bir sürü kıvrımlar oluşturarak yüzey alanine genişletir. Ama burda dolaşım çok yavaş olduğu için toksik maddelerin birikimi için zemin hazırlar.

Resim de ciltten alınan kesitte dermisin oluşturduğu kıvrımlar görülmektedir.

Hacamat tedavisiyle oluşturduğumuz çiziklerle, dermis-epidermis bağlantı noktasındaki kıvrımlara ve bu kıvrımların altında biriken metabolik artıklara direkt ulaşabiliyor ve oluşturduğumuz negatif basınçla hızlı bir şekilde tahliye edebiliyoruz.Hacamat damardan kan aldırma yönteminden farklıdır. Hacamatla cilt altındaki küçük damar sisteminde akım artar ve atık maddelerin atılması sağlanır. Akupunktur noktalarına yapıldığında tüm sistemlerin düzenlenmesine neden olur. Vücudumuzun doğal olarak ürettiği serotonin, kortizon gibi maddeler artar.


Etiketler: