loading

Hacamat Tedavisi hangi hastalıkları tedavi eder?

06-09-2018 11:16    1855

Bağışılık sistemini güçlendirir. Fibromiyalji, romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrı, hareket kısıtlılığı, sabah tutukluğu, yorgunluk, kas iskelet sisteminin mekanik ağrıları, kireçlenmeler, migren ve gerilim tipi başağrısı, cilt problemleri, uyku bozuklukları, sindirim sisteminin hastalıkları, kabızlık, bulantı, kusma gibi durumlarda hacamat etkili bir yöntemdir.

Çocuklarda iştahı artırır, büyümesini hızlandırır, grip, astım, allerji , diş gıcırdatma gibi hastalıkları tedavi eder. Unutkanlık, dikkat eksikliğinde yapılır, zihni açar ve sakinlik verir. Hem venöz hem de lenfatik dolaşımın kılcal damarlarından kan alınarak toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olan bir tedavidir.

Ağrıları azaltmaya ve zayıflamış bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik etkileri vardır. Toplumda iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini artırır, kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliserit düzeyini azaltır.

Iskemiye yani kan azlığına bağlı kalp ritm bozukluklarını önleyerek kalbi koruyucu etkisi çalışmalarda gösterilmiştir. Sigara kullananlarda O2 saturasyonunu yani kan oksijen düzeyini artırdığı kanıtlanmıştır. Boyun, sırt, bel, diz ve omuz ağrılarında, sedef hastalığı, zona, akne gibi cilt hastalıklarının tedavisinde, hipertansiyon ve solunum sistemiyle ilgili bazı hastalıklarda modern tıp yaklaşımlarını tamamlayan bir tedavidir.

Kafa hacamatı: Boyun ağrısı, epilepsi, unutkanlık, kulak çınlaması, bulanık görme ve başdönmesine iyi gelir. Karaciğerin yükünü hafifletir.

Sırt hacamatı: Öksürük, terleme, astım, bronşit, kalp ağrısı, kusma, omuz ve sırt ağrısı, boyun ağrısı, bel ağrısı, prostat hastalığı, adet sancısı için kullanılır.

Ayak hacamatı: Topuk ağrısı, ayakta şişlik, burun kanaması, başdönmesi, gözde ağrı, epilepsy, sırta vuran, uykusuzluk, bel ve kuyruk sokumu ağrısı, adet düzensizliği, sistit gibi rahatsızlıklarda kullanılır.


Etiketler: